Tutustu Nikoon

Synnyin Raumalla 28.3.1997 keskikokoisella michelin-mies -tyyppisellä vartalolla. Lapsuus ja nuoruus kuluivat potkiessa autojen renkaita Rauman Kappeliluhdan lähiössä.

Peruskoulun sekä lukion kävin luontevasti kotipaikkakunnalla. Olen suoriutunut koulussa verrattaen hyvin, sillä maailman ymmärtäminen ja uuden oppiminen ovat olleet elämäni kaikkein tärkein missio pienestä pitäen. Muistutan kuitenkin aina aiheesta keskusteltaessa, etten ole älykäs. Näkisin, että kognitiivinen prosessointi edellyttää jonkinasteista älykkyyttä, mutta menestyminen päänsä käyttämisessä vaatii ahkeruutta ja halua oppia ajattelemaan.

Harrastuksiini ovat aina kuuluneet eränkäynti ja urheilu muodossa tai toisessa. Kalastus monissa muodoissaan on kulkenut mukana läpi koko elämän. Nykyisin kuitenkin retkeily/valokuvaus on kasvattanut rooliaan. Tärkeimmät ja ehdottomasti rakkaimmat muistoni luonnosta olen saanut tarha- /esikouluikäisenä kalastusretkillä isäni kanssa Pyhärannan Otajärvellä sekä Soukaisten Meripitkäjärvellä. Perhokalastus valikoitui yläkouluikäisenä päälajikseni. Sen saralla olen kokenut uskomattoman hienoja reissuja, tavannut erilaisia ihmisiä ja kilpaillutkin kilpaperhokalastuksessa eripuolilla Suomea. Kilpailun osalta vaatimattomat saavutukseni tulevat nuorten SM-kilpailuista, joihin osallistuin kahdesti tullen molemmilla kerroilla neljänneksi.

Urheilun rooli on ollut monimuotoinen. Aikana, jolloin muistutin polvenkorkuista sumopainijaa, harrastin jalkapalloa. Ajanmyötä kuitenkin kyllästyin siihen, että juokseminen ja pallon potkaiseminen samanaikaisesti olivat minulle liian haastava kombinaatio. Siitä siirryinkin noin kuuden vuoden iässä jääkiekkoon, mikä oli suomalaiselle miespuoliselle lapselle pakollinen vaihe. Se piti käydä läpi ennemmin tai myöhemmin. Jääkiekosta sain pohjaa sosiaalisten taitojen omaksumiselle (joukkueurheilun tapaan) sekä elinikäisen mielenkiinnonkohteen. Seuraan nykyisin aktiivisesti Liigaa sekä satunnaisesti Ruotsin (miesten) kahta ylintä sarjatasoa – SHL sekä Allsvenskan. Samaten seuraan satunnaisesti NHL:n sekä KHL:n otteluita. Suosikkijoukkuekaartini on seuraava: Rauman Lukko, Djurgården ja AIK Tukholmasta, San Jose Sharks sekä Helsingin Jokerit.

Alakouluikäisenä arkeeni tuli mukaan myös toinen laji, salibandy, josta muodostui päälajini. Jouduin lopettamaan kilpaurheilun noin kahdeksan vuoden jälkeen huonojen polvieni sekä liiallisen kiireen vuoksi. Voin ehdottomasti jakaa suomalaisessa urheilukoneistossa sen epäkohdan, että kovaa treenatessa ja tavoitteiden ollessa korkealla ei akateemisen uran tavoittelu herkästi mahdu samaan kuvaan, ainakaan mikäli on siunattu vastaavanlaisilla älyllisillä lahjoilla kuin minä.

Työelämä

2019 – Kirjailija

2018 – Head of Marketing yrityksessä CoReorient Oy

2013 – Työntekijä yrityksessä Sissos-myymälä Oy

Koulutus

2018 – Helsingin yliopiston valtiotieteellinen tiedekunta

Pääaine: Taloustiede

Sivuaineet: Valtio-oppi, tilastotiede sekä matematiikka

2013 – 2017 vietin Rauman Lyseon lukiossa suorittaen ylioppilastutkinnon kolmella laudaturilla sekä kolmella eximialla.

Luottamustoimet

2017 – 2018 Rauman kaupunginvaltuuston varavaltuutettu

2017 – 2018 Rauman seudun jätehuoltolaitoksen johtokunnan jäsen

2015 – 2016 Rauman Lyseon lukion opiskelijakunnan hallituksen jäsen

2014 – 2015 Rauman Lyseon lukion opiskelijakunnan hallituksen jäsen

2013 – 2014 Rauman Lyseon lukion opiskelijakunnan hallituksen jäsen

Olen aikanaan kuulunut Sosialidemokraattiseen puolueeseen sekä Demarinuoriin, joista erosin vuonna 2018. Nykyisin olen muodollisesti riippumaton ajattelija.

Muuta

2018 – Mentori yhdistyksessä Studentti

2018 – Olen harrastanut bloggaamista sekä podcastin tuottamista

Harrastukset

Politiikan ja talouden seuraaminen, ekologia, lukeminen, kirjoittaminen, sulkapallo, tennis, penkkiurheilu sekä eränkäynti