Mikä hemmetin blogi?

Moikka, olen Niko Kanervo

Jotkut muistavat paremmin entisellä sukunimelläni Ala-Uotila. Olen taloustieteenopiskelija Helsingin yliopistosta, nykyisin myös esikoiskirjailija ja yhteiskunnallinen ajattelija.

Olen pikemminkin ajattelija kuin tekijä. Siksi poliitikon rooli ei ole minua varten. Sanoisin olevani hyvä ajattelija ja innovaattori. Tunnetaan myös nimellä “käsienheiluttelija”.

Kirjoitan parhaillaan taloustieteellistä esikoisteostani, joka käsittelee kokonaisvaltaisesti eläkettä taloudellisena ilmiönä. Arkeeni kuuluvat nykyisin myös tämän blogin kirjoittaminen sekä viihteellisen Niko Kanervo Talk Show’n vetäminen. Harrastuksiini kuuluvat lukeminen sekä kirjoittaminen mutta myös sulkapallo, lätkän seuraaminen ja eränkäynti.

Tässä blogissa postailen aatoksiani yhteiskunnasta. Osa teksteistä tullee olemaan kuivakampia ja asiakeskeisiä, mutta osasta toivon mukaan syntyy viihteellisempiä kannanottoja. Olen jutellut muutaman ystäväni kanssa mahdollisesta yhteistyöstä sekä blogin että podcastin suhteen. Uskallankin luvata, että äänessä tulee olemaan muitakin arvostamiani ajattelijoita kuin allekirjoittanut elämäntapafilosofi.

Laitetaan tähän loppuun tiivistys ajatuksistani koskien eroa poliitikon ja tutkijaluonteisen ajattelijan välillä. Juhana Vartiainen on kiteyttänyt ajatuksen loistavasti ja siksi mukailenkin samalla häntä. Akateeminen tutkimus ja ajattelutapa saavat aikaan tosiasioita eli johtopäätöksiä, joskin yleensä lukuisin varaumin. Menestyksellistä politiikkaa ei vallitsevassa järjestelmässä ole mahdollista tehdä tältä pohjalta, sillä viesti sekä agenda ovat valtaväestölle liian monimutkaista luettavaa. Poliitikko kasaa syvällisen ajattelun (Huom! AJATTELUN) hedelmät myytäväksi Kodin kuvalehden hedelmäkoriksi eittämättä vääristäen näitä tutkittuja tosiasioita. Tällaiseen abstraktiin ironiaan en itse kykene, mutta pyrin edistämään älykkäämpää yhteiskuntakeskustelua.